Statul dauneaza grav sanatatii

Nu stiu cati dintre voi sunteti fumatori, dar sunt sigura ca toti ati vazut anunturile scrise de-o schioapa pe pachete. Eu sunt mai mult decat fumatoare inraita! Daca nu mi-ar placea prea mult sa stau cu tigara in mana, probabil ca as manca tutunul. Multi oameni(de regula nefumatori) au tendinta de a-ti atrage atentia ca „Fumatul poate ucide”. Normal ca mi-am format si eu un obicei si le explic ca poate, dar poate nu. Ce ti-e si cu relativitatea asta!

Dar ca sa nu deviem, acelasi lucru se intampla si cu statul acasa. Credeti-ma ca deja sunt la un nivel avansat de „mastery” in domeniul asta. In momentul in care am ramas insarcinata m-am gandit ca mai mult de 6 luni nu o sa stau acasa. Ce sa faci mai mult de-atat? Ei bine, pana a facut copilul 1 an nu am avut timp sa ma gandesc prea mult la ce fac, cat timp a trecut etc! Cand a batut gongul de 1 an, deja s-au schimbat lucrurile. Am inceput sa imi umplu programul cu diverse activitati care sa includa socializarea (pentru cei care nu ma cunosc trebuie sa precizez ca eu sunt dependenta de socializare si de vorbit repede si mult, pe langa fumat :-)).

To do list:-)

  • In orice casa ai nevoie sa faci cumparaturi macar o data pe saptamana.
  • Orice femeie are nevoie sa mearga la o cosmetica, un coafor etc
  • Din sarcina am ramas cu dureri de spate, asa ca ma ajuta foarte mult un masaj (asta e pe bune, chiar nu e de fite, ca punctul anterior)
  • Vinerea merg la cursul de pictura
  • O data pe saptamana trebuie sa ma vad cu fina pentru ca intr-o saptamana se aduna o multime de lucruri pe care simti nevoia sa le impartasesti, nu?
  • Macar o data la doua zile trebuie dus bebe in parc

Si atunci, asa cum se intampla cu fumatul se intampla si cu statul. Oamenii din jur te intreaba oripilati: cum? inca mai esti acasa? dar nu te-ai dus cu capul? (ba da,  dar daca le spun, oricum nu le pasa) si ce faci toata ziua? (sa le raspund?) si cat mai ai de gand sa mai stai?

Oricum, trebuie precizat ca cei care pun aceste intrebarii sunt de regula cei care isi vad copilul maxim 1 ora pe zi, sau mamicile care si-au lasat copiii acasa de cand aveau 2-5 luni, din diverse motive.

Imi dau seama ca cine vede din afara are senzatia ca este programul clasic al unei pipite. Asa mi s-a parut si mie ieri, cand plecata fiind la cumparaturi am facut o pauza de tigara pe o terasa. La masa de langa mine erau doua mame cu doi copii la vreo 5 ani. In momentul in care le-am auzit discutia am simtit o doza de dezgust si o tendinta de a le judeca!

Aaaa. Am uitat sa va precizez ca nu ma intorc la serviciu nu ca nu as vrea eu sa muncesc, ci pentru ca si la mine, ca peste tot, e criza, asa ca am fost sfatuita sa stau acasa cat mai mult, pentru ca nu se stie daca o sa mai am la ce sa ma intorc.

Si sa nu credeti ca nu imi caut job! Ba da, dar dupa cum auzim tot mai des in ultima vreme – e criza! Cine sa mai angajeze?

In concluzie: alors on danse! :-)))

http://www.youtube.com/watch?v=7pKrVB5f2W0

5 gânduri despre &8222;Statul dauneaza grav sanatatii&8221;

  1. Deci pana la urma melodia mea te-a inspirat…:))
    Iar citind textul, imi dau seama ca ai o minte foarte fresh care o sa le dea batai de cap mai ales celor care lucreaza si sunt stresati…:))

    In rest, keep walking..!

    Pup u

    Apreciază

  2. Si ce ii aia grija pe unii si altii cat si de ce stai tu acasa?! Asa se intampla la noi…nu poti dormi linistit de grija altuia…Mai bine zici pas la asemenea personaje!

    Alors on danse?! si cand?! 🙂

    Apreciază

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici: