Ne lasam si noi de fumat?

Cred ca asta este unul dintre cele mai grele subiecte abordate de mine ever! Este discutia de care fug de ani de zile si decizia pe care ma fac ca uit sa o iau.

Fumez! Fumez mult si fumez de mult prea mult!

Apucatul de fumat a fost probabil ca la marea majoritate a celor din generatia mea o chestie de teribilism, de apartenenta la grup. Toate acele prostii clasice pe care le intalnesti atat de frecvent in randul tinerilor.

Ma gandesc cu groaza ca am un copil si ca va ajunge la varsta la care eu am decis ca vreau sa fumez. Doar ca la el interdictia, sau cea mai cool chestie e sa incerci un joint sau orice alta forma de a te droga. Ce o sa ii spun atunci? Ca da, si eu am cedat acelorasi tentatii prostesti si ca „iti spune mama ca nu e bine”, ca o sa ajunga sa regrete mai tarziu? Si cum o sa ii spun asta? In timp ce eu fumez o tigara?

Mda! Cam astea sunt gandurile care imi trec mie prin cap in legatura cu fumatul.

Nu, nici macar nu am avut curajul sa incerc sa ma las de fumat vreodata! Asta in cazul in care va intrebati.

De fapt, stai! Am reusit o data, in 2002 cred. M-a tinut o saptamana, doua. Totul s-a terminat in raftul de tigari al unui restaurant, la o masa cu prietenii.

Si da, am citit si cartea lui Allen Carr si nu am gasit the easy way inca. Acum o citesc a doua oara!

Mi-am propus sa ma inscriu si la sesiunile clinicii Allen Carr in Romania! Singura problema e ca mi-e frica! E ultima speranta! Daca nu o sa functioneze nici asta? Asta inseamna ca o sa fiu legata de o dependenta stupida for the rest of my life?

Nu prea imi place tabloul!

 

12 gânduri despre &8222;Ne lasam si noi de fumat?&8221;

  1. O idee: apuca-te de fumat tigari rulate de tine. Nu cu vreo masinarie de rulat, le rulezi singura. Prima saptamana nu iti vor iesi si te vei enerva, dar oricum vei fuma. Apoi o sa vezi ca fumezi mai putin pentru ca la fiecare tigara trebuie sa pierzi 1-2-3 minute inainte sa ti-o faci. Nu mai poti sa fumezi in masina, la cafea o sa fumezi o singura tigara nu 2 sau 3. Dupa ceva timp o sa iti fie mult mai usor sa nu fumezi perioade mai lungi de timp si, usor-usor, mai deloc. Eu inca nu am ajuns la „deloc”, dar ideea de a ma lasa de tot mi se pare mult mai simpla acum decat inainte 🙂

    In plus, mai sunt niste avantaje: tutunul e mai curat, tigarile sunt mai bune, fumezi mai putin ca si cantitate (pentru ca tutunul nu e atat de puternic presat), este de vreo 2-3 ori mai ieftin.

    Apreciază

  2. Pe 8 mai eram la aeroportul si asteptam…avionul spre Bologna. Vine la mine o doamna si ma intreaba daca cunosc italia si daca pot sa l ajut sa ajunga la gara din Bolonia. De acolo sa mearga spre Florentia cu tren. Era cu o domnisoara , de fapt fica ea. Sigur, normal ca va ajut ! Sunt italian, cunosc italia 🙂 Ce faceti acolo la Florentia? Mergem la spital, fica mea are 17 an si are cancer. Prin Pro Tv am strins bani si acolo ne face operatie. Suntem conoscuti in Romania…..
    Atunci am aruncat pachet de tigarile.

    Apreciază

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici: