Am fost și la yoga

Am fost la yoga. De vreo doi ani vroiam sa merg. M-am gândit eu ca mă va ajuta sa mă relaxez și sa mă focusez, eu fiind un mic vulcan în viața de zi cu zi și împrăștiată ca un adevărat creativ.
De fiecare data când pomeneam de asta primeam tot felul de păreri, nu pentru ca le cerusem, ci pentru ca așa suntem noi, avem o părere despre orice și nu vrem sa o ținem pentru noi. De ce sa nu o scoatem și pe ea în lume? Normal ca cei mai agresivi în a avea o părere erau cei mai avansați în vârstă, pentru care yoga o sa însemne forever Misa și care au avut o teama sa nu încep sa îmi colectez urina și sa o shareuiesc cu vreun mic guru. :-)))
Au fost și părerile celor care au încercat. Și astea împărțite, normal, intre susținători și cei care nu îi văd nici un beneficiu.
Am trecut de faza asta și m-am bucurat ca am reușit finally sa găsesc un loc unde sa pot merge în timpul zilei. Marea majoritate a cursurilor de yoga se întâmplă ori dimineața devreme, ori seara, gen după job. Nici una dintre variante nu mă avantaja, pana m-a sunat o prietena și mi-a zis ca a găsit varianta perfecta. E drept ca e cam departe de mine, dar ce nu face omul pentru yoga.
Am făcut deja câteva ședințe și sunt câteva chestii pe care chiar trebuie sa le împărtășesc, ca poate mai sunt și alți doritori:

– în primul rand, nu manca o vreme înainte de a merge. Vei simți ca îți iese pe ochi ce ai mâncat în timpul uneia dintre posturile de acolo. E valabil și pentru băut. Tot pe ochi iti iese.

– nu îți da cu crema pe mâini. O sa îți alunece mâinile pe salteluța și în loc sa te concentrezi la ce ai de făcut o sa fii permanent concentrata sa îți aduni mâinile în pozițiile corecte.

– igiena!!! Fa-ti dus înainte și ai grija sa ai niște încălțări în care nu îți transpira picioarele. Yoga se face desculț! Și pe cuvânt ca e extrem de neplăcut sa simți diverse mirosuri. Am avut o experienta o data când am nimerit o salteluța impregnata de mirosuri și când trebuia sa stau cu fata pe ea și sa fac exerciții de respirație as fi făcut orice numai sa nu fie nevoie sa inspir! 🙂

– atenție la respirație! În timpul exercițiilor, respirația se face pe nas. Este extrem de greu de făcut dacă ai nasul înfundat. Tried it and failed!

– nu merge mahmur! Pe bune! Prima data când am fost era după o întâlnire cu niște prieteni dragi pe care nu îi mai vazusem demult. Am stat pana tarziu și am băut vin. De dimineata, când m-am trezit sa plec încă mai râdeam. Și am continuat si la yoga. Toate posturile mi se păreau foarte funny, iar stânga și dreapta se confundau extrem de ușor. Dar trebuie sa recunosc ca atunci am plecat cu cel mai frumos efect. Relaxarea a fost maximizata de lipsa barierelor pe care le punem inconștient ca o metoda de apărare sau din dorința de a menține controlul.

– în cazul în care întârzii, anunță! Chiar și așa, când intri tine cont ca oamenii aia se chinuie sa nu își mai amintească ce lista de chestii au de făcut pe ziua respectiva și sa se concentreze pe respirație și altele. Orice intrerupere de-asta îți cam rupe ritmul.

– telefonul, fir-ar mama lui!! Chiar și pe vibrație, tot e deranjant!

Hai, ca nu-i greu! Îți dai seama ca prin câteva chestii de-astea simple vei reuși sa le faci experiența mai frumoasa unor oameni? 😉

În rest….Namaste!
image

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s