La noapte ce mai visam?

Imi pare rău ca m-a mostenit pe mine la prostia asta!
As fi preferat sa il mosteneasca pe taica-su!
El nu a visat decat o data de cand ne știm noi. Si ăla a fost un vis greu! Eu conduceam si eram in rondul de la Romana. Nu stiu cum luam eu curba si nu ii convenea, așa ca a pus mana pe volan si a tras. Dar a tras prea tare si ne-am înfipt in clădirea pe care era pe vremuri reclama cu Ursus, regele berii in România. Si ne-am înfipt tare, ca eu am murit in accidentul ăla. El nu patise nimic. S-a trezit așa de speriat si ma tot cauta prin pat ca sa se asigure ca sunt ok, ca a fost doar un vis. Si s-a linistit!

La mine, in schimb, altfel stau lucrurile. Visez in fiecare noapte. De obicei am mai multe visuri pe noapte. In afara de faptul ca ma trezesc mai obosita decat m-am culcat, nu prea ma afectează. Unele chiar ma distrează! Culmea e ca mi le amintesc cam pe toate dimineața! La cafea i le povestesc si se minuneaza tot timpul, ca nu înțelege cum imi funcționează creierul si cum de poate funcționa continuu.

In perioada in care lucram, visam o mulțime de lucruri legate de job. Șeful meu era actorul principal. Avea o grija teribila sa ma streseze zilnic, așa ca imi dădea suficient material pentru activitatea mea nocturna. L-am mai visat de câteva ori după ce am plecat de la job, dar deja nu mai prezintă interes.

Pentru ca bunica mea avea tot soiul de visuri, care de regula erau semne, am încercat in copilărie sa le interpretez ca pe niște semne si pe ale mele, dar la un moment dat am renunțat.

Am insa anumite visuri care se repeta obsedant si cărora chiar încerc sa le găsesc sensul de multă vreme!

Unul, care m-a bântuit in adolescenta era tare ciudat. Eram intr-o casa de-aia gen palat, cu scări de marmura pe doua părți, ca in filmele americane cu smecheri. Alergam pe scări încercând sa prind o persoana, de fiecare data alta. Adică eu stiam ca e altcineva de fiecare data, dar pentru ca persoana e cu spatele, nu se vede diferența. Persoana urca cu viteza pe scări si are o pelerina neagră, de-aia in genul contelui Dracula. Si eu tot încerc sa prind persoana si de fiecare data il agat de glugă si cand trag de ea, persoana nu are fata. E ca un soi de gaura neagră in locul fetei, a capului.
M-a obsedat si m-a urmărit visul asta multă vreme. Acum m-a mai lăsat. Nu stiu de ce.

In locului astuia, ma obsedeaza altul acum. Ma visez la casa de la tara. Si in mijlocul curtii, in locul grădinii de legume a bunicilor e o mare balta. Si ce poate face o pescarita altceva decat sa pescuiască. Culmea e ca tot timpul apa aia este foarte neagră si foarte adâncă si prind acolo cel mai mare somn pe care l-am văzut vreodată.
Ok. Pe-asta chiar cred ca l-as putea explica. Adică as putea da vina pe obsesia noastră pentru pescuit si pe obsesia sotului pentru somn.

Acum vreo săptămana am visat ca m-am trezit si cand am vrut sa cobor ma tot împiedicam de toate rudele. Erau toți verii mei din partea mamei, verișoara, bunici, toți. Cand am dat cu ochii de mama mea i-am explicat foarte nervoasa ca nu înțeleg de ce au venit toți, ca eu la 11:00 trebuie sa plec de acasă si nu am ce sa fac cu ei. Am tot povestit visul tuturor, pentru ca am uimise tare. Nu intelegeam de ce am visat veri pe care nu i-am mai văzut de ani de zile. Ei bine, marți dimineața, bunica mea a făcut un atac vascular si a paralizat pe partea stânga. Atunci mi-am dat seama care era semnul din visul meu.

Din păcate copilul meu ma moștenește. Se trezește noaptea din cauza visurilor urate. De regula visează ca pateste vreunul dintre noi ceva, ceea ce pentru el este foarte traumatizant. Culmea e ca, de regula, visează chestii foarte urate înainte sa se întâmple câte ceva neplăcut in familia noastră. Ultima data a visat ca se îneca nepotul meu exact in seara in care maica-mea a căzut foarte urat in încercarea de a-i da fix nepotului meu o jucărie de pe un dulap.

Nu stiu daca e vreo caracteristica moștenita, sau daca are vreo importanta, dar chiar mi se pare o ciudățenie cum se manifesta.
De regula cand povestesc cuiva, primesc replica standard: „eeee, ești odihnita! Ia sa fi fost obosita, sa vezi ca nu mai visezi nimic!”. Ei dragilor, greșit! Visez tot timpul! Cand sunt obosita visele sunt si mai grele si de regula stau cam o ora pana uit imaginile si pot încerca din nou sa dorm.

Asta e! Fiecare cu activitățile lui! Unii se distrează noaptea, alții se odihnesc, eu visez!

//

nicodumitrascu.com Web analytics

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s