Femei de povestit – Otilia Raduta

De cum am aterizat in comunitatea WAHM am inceput sa vad o multime de femei foarte talentate, care postau continuu oferte, cereri de oferte, parteneriate si alte asemenea. M-a cuprins instant o energie pozitiva si m-a pocnit instant intrebarea: „femeile astea oare cand dorm?”.

Sunt mame, sunt sotii, fac obiecte minunate si unele mai au si job. E clar ca au o sursa inepuizabila de energie, asa ca am inceput sa caut la ele sa vad exact ce le urneste si de unde atata energie.

Pe Otilia am sesizat-o printre postari. M-a atras dragostea ei pentru papadii, eu fiind mare fan si eu.

 

  1. Cine esti? Cateva cuvinte despre tine. Ce te defineste, ce te face sa fii tu?

Buna. Sunt Otilia Raduta si sunt din Constanta. Sunt jurnalist la baza, imi place sa comunic, sa relationez, sa adun informatii, sa creez. Sunt o fire rabdatoare si joviala si am fost inzestrata cu o creativitate fara margini. Acest talent il am de la tatal meu. Imi place sa reconditionez dand astfel viata lucrurilor uitate sau apuse.

  1. Cum ai inceput sa creezi?

Am inceput sa dau frau liber imaginatiei odata cu intrarea in concediul maternal. A fost un moment oportun pentru a crea. Faceam orice imi pica in mana, orice idee vedeam, o puneam in practica. Asa am ajuns sa ma indragostesc de tehnica String art. Este o tehnica aparte. Mi se potriveste. Primul tablou string art a fost realizat pentru familia mea, iar cel pe care l-am dat spre vanzare a fost o papadie realizata din cuie si ata. L-am indragit tare.

  1. Cum ai ajuns la brandul tau?

Proiectul l-am numit MicaFita. Nu intamplator. Vine de la numele baietelului meu, Mihaita. Este un proiect de suflet, care ma tine conectata tot timpul. Am planuri mari cu el si simt cum creste odata cu baiatul meu.

  1. Ce te inspira?

Ma inspira oamenii din jur. Cel mai mult familia mea. Cei dragi ma incurajeaza si acest lucru ma ajuta sa merg mai departe pe acest drum care nu este usor. Cel putin la noi in tara.

  1. Ai simtit vreodata ca nu mai vrei sa continui? Ce te-a motivat sa continui?

Nu am avut vreun sentiment ca as vrea sa renunt. Nu am niste asteptari peste masura in ceea ce priveste vanzarea acestor decoratiuni. Nu avem cultura necesara. Nu o vad ca pe o afacere, ci din contra, imi place sa astept un moment oportun sa creez ceva util si frumos oamenilor.

  1. Ai vreo creatie preferata? Care e povestea ei?

Primul tablou string art este cel de suflet pentru ca e despre familia mea. Insa preferatele mele sunt cele cu papadii. Mi se par geniale. Ideea de a tintui in cuie ceva ce poate pluti in aer la numai o adiere de vant, mi se pare geniala.

  1. Cum esti ca mama?

Perfecta. Orice mama e perfecta pentru copilul ei. Cred ca esti conceput sa ai in jurul tau oameni potriviti tie. Darul de la Dumnezeu nu vine intamplator si fara calcule. Puiul tau e perfect pentru tine, iar tu esti perfecta pentru el.

  1. Ce spune Mihaita despre ce creează mama lui?

Mihaita are numai doi ani. Insa cu toate acestea indrageste si el materialele si sculele mele de lucru. Mereu imi „fura” ciocanelul si bate si el cuie.

  1. Unde ai vrea sa ajunga brandul tau?

Mi-as dori ca proiectul meu „MicaFita” sa devina un brand. Poate ca fiecare dintre noi viseaza la asta. E nevoie de multa munca, insa se poate. Stiu asta. O simt.

Pe Otilia si minunatiile ei le gasiti pe https://www.facebook.com/MicaFitabyOtiliaRaduta/.

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici: