Nu mai vreau porci cracanati!

Eu sunt un fan declarat al Crăciunului si nu numai. Toate sărbătorile! Imi plac adunările de familie, imi plac sezatorile care se fac pentru pregătirea bunătăților care se pun pe masa. Imi place mirosul de sarmale si condimente de carnati. Imi place mirosul de tuică fiarta si cel de brad. Am trăit si am copilărit cu ele, așa ca ele inseamna pentru mine sărbători si caldura.
De cand cu Facebook-ul încep sa urasc toate astea. In ultimele zile am vazut la porci negri cracanati pe mese si la brazi impodobiti de mi-e greata. Recunosc ca si eu mi-am postat poza cu bradul, dar nu pentru bradul in sine, ci pentru copilul meu care pentru prima data a pus cu mânuta lui globuri. Primele doua le-a spart, iar unul era preferatul meu, dar a avut una dintre cele mai frumoase expresii ever. Bucurie, mândrie si fericire. Fericirea pe care ti-o da caldura aia de care pomeneam mai devreme.

Asta ar trebui sa fie Craciunul, nu porci insangerati.

Zilele trecute eram cu masina prin oraș. Ca o doamna, evident ca nu mi-am pus lichid de parbriz de-ăla de iarna, așa ca ramasitele celui vechi au înghețat pe undeva pe traseu. Cu chiu cu vai am reușit sa vad drumul. Ma uitam la fiecare semafor dupa unul dintre pustii aia cărora le-am furnizat țigări degeaba toata vara. Mai, nu era nici picior. Ma gândeam ca e așa frig ca nici ei nu mai umbla pe străzi. Vezi sa nu! La prima cafenea la care m-am oprit am fost întrerupta din momentul meu intim cu cafeaua mea de un zgomot ușor cam prea pronunțat pentru locatia respectiva. M-am uitat curioasa si ce sa vezi? Erau fix musteriii pe care ii căutam, doar ca erau înarmați pana in gât cu sticle goale, capace de tomberoane si strigau ca sa se încălzească ca țațața caprița ța. Domnișoara din cafenea s-a dus sa ii pofteasca afara delicat. Nu știu cum o sa fie anul viitor pentru ea, ca băieții i-au explicat ca asta aduce ghinion! 🙂

Dupa experiența asta am pornit mai departe ca sa finalizez livrările de Crăciun. Următoarea destinație – un cartier dragutel si curatel din Bucuresti. Am parcat (fie vorba intre noi nu chiar ultra regulamentar) si cand sa cobor am fost întâmpinată de un urs care se tavalea de mama focului ca sa ii dau bani, ca altfel nu o sa-mi meargă bine anul viitor. Aaaaa, nu iti place ursul? Nici o problema! Au băieții si capra! Alege dupa pofta inimii!

Seara am oprit pe la părinții mei in drum spre casa. Ușor epuizata, eram in căutare de caldura! Ce sa vezi? La televizor era o emisiune unde o persoana more or less publica își transa porcul in direct. Wtf? Ceva e greșit in filmul asta!

Culmea e ca toata lumea se mira ca nu am intrat in spiritul Crăciunului. Încă imi sta in cap întrebarea: care e ăla? Singur acasă pe ProTv si glume cu Fuego? In spiritul asta nici nu vreau sa intru! Oricum ma aștept ca de maine sa apară meniul de Crăciun pe Facebook. Sarmaluta va fi la loc de cinste! Iar daca ai rămas fără lapte in casa, ghinion! Trebuie sa stai la coada de kilometri din magazine!

Dar trece si asta! Si o sa ne ingretosam apoi de inimioare de la sfârșitul lui Ianuarie!

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s