Hai sa tragem linie!

Si tie ti s-a părut 2013 un an nu prea bun, așa-i?

Tot vorbesc in ultima vreme cu oameni care se plâng ca anul asta a avut o încărcătura negativa mult mai mare fata de alții. Glumeam chiar ca e de la ’13 din coada. E clar ca un an care se termina in 13 nu are cum sa aducă ceva bun.

In ultimele saptamani a devenit chiar lait motivul: „abia aștept sa scap de anul asta! Poate următorul va fi mai bun!”

Mai bine fa o pauza! Nu te mai plânge! Da-te înapoi doi pași si analizează! Anul asta chiar ti-a adus numai greutati? Chiar nu a fost nimic pozitiv in el?

Cam așa mi-am facut eu analiza! Care a fost concluzia? De la anul ăla urat care mi-a adus numai alergătura cu bolile părinților si bunicilor, am ajuns la anul in care am reușit sa petrec mai mult timp cu ei.
De la anul in care am rămas jobless, am ajuns la anul care mi-a dat ocazia sa pornesc pe un alt drum. Nu știu daca e mai bun sau mai greu, dar este un an in care mi-am lăsat mintea sa zboare, sa viseze, sa fie creativa! Nu știu daca voi coase nasturi toata viata, dar știu ce bine ma simt acum cand fac asta si ce bucurie imi face fiecare feedback pe care il primesc de la oameni.
A fost anul in care am avut prima expoziție personală. Mi-am descoperit un stil de pictura care ma reprezintă si ma face sa ma simt bine.

Am învățat din nou cum sa imi petrec timpul într-un mod plăcut. Mi-am redescoperit familia si am fost alături de copilul meu la băita, la serbare, la povestea de seara, la toate momentele alea pe care le prindeam înainte doar din cand in cand! Am avut cele mai frumoase concedii in 3 si am descoperit sau redescoperit lucruri frumoase prin ochi de copil.

Mi-am recuperat oameni, prieteni, apropiați de care nu mai avusesem timp, dar care erau oamenii de care aveam nevoie in viata mea. Oameni care ma inspira si ma încurajează si fără de care poate nu as fi pornit pe drumul asta.

A fost un an al reinventarii, al redescoperirii. Da, nu mai am acea rutina care iti reglează viata si nici statutul de angajat care iti conferă multe beneficii, dar am altceva, poate mai important: am libertatea de a fi așa cum vreau eu sa fiu. Si asta pentru mine inseamna mare lucru! Pentru asta trebuie sa le multumesc tuturor care m-au susținut si trebuie sa le multumesc si celor care vroiau sa imi facă rau. Nu le-a ieșit! Mi-au facut bine! Fiecare cu pedeapsa lui! 🙂

Așa ca ma gândesc la anul nou. Normal ca am o mulțime de idei si de planuri, ca doar nu degeaba mi-am deblocat mintea! Ma gândesc la cum sa le organizez, la cum sa „make the best out of it”, dar nu la „new me”! New me e de fapt old me, dar fără blocaje! Cel mai frumos sentiment al anului care pleacă!

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s