Sa facem niste riduri noi!

Dupa trei zile de zacut in canapea, in fata televizorului, s-a hotarat! De-acum incolo va fi altfel. Nu, nu se va mai lasa prada gandurilor negre, nu se va mai sabota singura.

Asta a fost o expresie pe care a retinut-o din discutia cu psiholoaga.

A intrat in cabinetul ei in disperare ca nu se putea lasa de fumat si a ajuns sa plece de acolo cu mucii in barba ca nu se simte apreciata si ca se simte singura!

E si asta o treaba! Sa faci o facultate care sa te ajute sa faci oamenii sa planga!

Si-a amintit instant de prietena ei, psiholoaga si ea, care ii povestea ca cea mai mare satisfactie o are cand incep sa planga clientii ei. Asta era semnul ca lucreaza.

A strans din dinti! “Nu o sa plang! Nu o sa plang! Na, ca plang! Fuck! Ce satisfactie o avea femeia asta acum”.

Femeia se uita cu drag si caldura la ea si ii spune: “Draga de tine, ce singura te simti!”

Siroaiele nu se mai opresc. Singura? Da.  Se simte singura. Simte ca in toata lumea nu exista nimeni care sa o asculte si atat, sa o ia in brate si sa ii spuna “o sa fie bine”. Se simte lipsita de aparare si se simte slaba. A obosit sa fie puternica. Isi aminteste senzatia calda pe care o avea in copilarie cand se aseza pe picioarele mamei si isi cuibarea capul in locsorul ala cald dintre gat si umar. Acolo unde miroase a parfum si a piele, unde simte cum sangele pulseaza si unde se simte in siguranta. Da, acolo poate sa fie slaba. Poate sa fie copil.

Anul asta va fi altfel! O sa fie ea, o sa fie puternica si o sa fie mandra de ea! O sa invete sa se iubeasca si o sa invete sa se bucure de viata din nou!

Se uita in oglinda si isi exerseaza zambetul.

“Mda, cam palijor. N-o fi sters fata de la curatenie oglinda.”

E o ramasita pe-acolo pe undeva. Daca te concentrezi, parca se vede ceva, doar ca seamana mai mult a rictus.

Se uita la ochi si vede ridurile fine de la  colturi, reminiscente ale tonelor de zambete din alte vremuri. Vremuri in care nu avea griji, nu avea frici, nu avea dezamagiri. Sau poate le avea. Poate ca doar le vedea altfel.

Zambeste in oglinda:

“OK, girl! E clar! Tu si cu mine avem o noua treaba! Trebuie sa mai facem niste riduri noi pe-aici! Trebuie sa ne luceasca ochii din nou. Aaa si cand vine trebuie sa il simtim cum porneste din capul pieptului.

Next steps? Pe bune?

Biiine! Hai sa pictam ceva!”

Macul

Stiu ca ai o părere despre asta! Imi poți spune aici:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s